Rantsilan osuusmeijerillä on pitkä historia, joka ulottuu aina vuoteen 1901 asti, jolloin ensimmäinen meijerirakennus päätettiin rakentaa seuraavilla saatesanoilla: ”Otettiin kysymys uuden, ajanmukaisen meijerin rakentamisesta, päätettiin että meijeri on rakennettava höyryllä käyväksi, neljän hevosvoimaisella koneella ja kuuden hevosvoiman pannulla, maksava 3000 mk”.
Vuosikymmenien saatossa rakennuksen mentyä huonoon kuntoon, alettiin miettiä sen jälleenrakentamista, joka tapahtui viimein sotien jälkeen vuonna 1922. Jälleenrakennuksen yhteydessä tehtiin suunnitelmien mukaisesti tilaa myös juustolalle, mutta Meijerin perustamisesta lähtien siellä valmistettiin ainoastaan voita. Vuonna 1951 tyhjät juustolan tilat päätettiin täyttää myllykoneilla. Hallituksen päätöksestä vuonna 1970 liki viisi vuosikymmentä kestänyt voin valmistus lopetettiin ja kaikki maito ruvettiin ohjaamaan osuuskunta Pohjolan Maidolle. Lopulta vuonna 1992 Rantsilan osuusmeijeri sulautuikin kokonaan Pohjolan Maitoon.
Aiemmin mainittua myllytoimintaa harjoitettiin kuitenkin Rantsilan Osuusmeijerin alaisena aina vuoteen 1992 saakka. Sen jälkeen meijeri on ollut useamman henkilön yksityisomistuksessa aina vuoteen 2015, jolloin nykyiset osuuskuntalaiset ostivat kiinteistön. Vuosien saatossa Meijerissä on ollut meijeri- ja myllytoiminnan lisäksi myös mehuasema, kukka- ja hautauspalvelu, kampaamo, Agrimarket, pubi ja pizzeria, sekä pienimuotoinen olutpanimo.
Kuvat kirjasta: Raitin varrelta ja kylien kulmilta (2006) tietoa, kuvia ja kansanperinnettä vanhasta Rantsilasta Janne Simojoen tallenteiden pohjalta. Kirjan on toimittanut Paavo Simojoki.