Tietoa meistä

Vuonna 2015 me, Sinikka ja Kari Lehtosaari, Sinikka ja Keijo Vähä, sekä Sinikka ja Kari Junttila, ostimme vanhan meijerin aikomuksenamme pelastaa ja kunnostaa historiallisesti arvokas rakennus ennen sen rapistumista. Suin päin emme yhteistyöhön lähteneet, vaan meillä oli aikaisempaa kokemusta toimivasta yhdessä työskentelystä talkoohommissa. Meijerirakennus kuntoon- toiminnasta tuli meille ikään kuin yhteinen harrastus, sillä olemme kaikki vielä muualla työelämässä mukana. Ostopäätöksen jälkeen työtä on riittänyt, sillä kunnostamista on pitänyt tehdä käytännössä lattiasta kattoon saakka. Meijerirakennus kuntoon- toiminnassa korostuu hyvin yhteisöllisyys ja yksin emme ole onneksi projektin kanssa olleet, vaan remonttia on tehty myös talkootöinä kyläyhteisön voimin.

Kova työmme on tuottanut tulosta ja sitä on myös palkittu esimerkiksi Vuoden Leader- hankkeena vuonna 2017. Palkinnon eteen on tehty talkootöitä 2000 tunnin edestä. Lisäksi olemme saaneet tunnustusta Vuoden ranttisina oman kotikuntamme toimesta, sillä ROM Rantsilan valmistuminen on virkistänyt kylän toimintaa ja palveluja. Rakennuksessa vuokrauskäytön lisäksi on myös “treenikämppä”, ateljee ja nuorisotila.

Tänä päivänä isoimmat remontit ovat jo takana päin, mutta meillä on jo uusia projekteja käynnissä. Olemme ryhtyneet rakentamaan saunaa ja karavaanarialuetta, joiden on tarkoitus valmistua tämän vuoden puolella.